Naujiena
INFORMACIJA

INFORMUOJAME, KAD
MINIMALI UŽSAKYMO
SUMA - 20,00 € , KITU
ATVEJU SISTEMA
PAPILDOMAI PRITAIKYS
ADMINISTRAVIMO MOKESTĮ - 3,63 €. 


 

Prekių krepšelis
0 prekė(-s) - 0,00€
Jūsų pirkinių krepšelis yra tuščias!
Straipsniai

Judėjimo "Pasidaryk pats" perspektyvos Lietuvoje.

"Sumanus Ūkininkas" yra tarptautinio judėjimo "Pasidaryk pats" propaguotojas ir remėjas...

Plačiau
---------------------------------

Konservų gaminimo ypatybės

Pradedantiesiems gaminti konservus iškyla daug klausimų. Šiame straipsnyje aptarsime konservavimo temą...

Plačiau
---------------------------------

Kokius miltus pasirinkti?

Beveik kasdien didėja vaflių, sausainių ir biskvitinių gaminių įvairovė bei populiarumas. Juos kepa su šokoladu,...

Plačiau
---------------------------------

 Sausas brandinimas 

Pristatome Vokiečių kompanijos DRY AGER brandinimo spintas, skirtas brandinti šviežiai  jautienai ir žverienai.


Plačiau
---------------------------------

Naujienos

Straipsniai

Judėjimo "Pasidaryk pats" perspektyvos Lietuvoje.

"Sumanus ūkininkas" yra tarptautinio judėjimo "Pasidaryk pats"  propaguotojas ir rėmėjas. 

"Pasidaryk pats" etikos istorija sena, ji siekia mažų mažiausiai 1841 metus kada judėjimo pradidinkas Parphas Emersonas išleido esę "Self Reliance" ("Pasitikėjimas savimi" ). Judėjimas buvo sustiprėjęs dvidešimto amžiaus pradžioje atgimus menams ir amatams, o daugiausiai parako įgijo šeštame praeito amžiaus dešimtmetyje kai tapo populiaru patiems remontuoti automobilį ir būstą.

Plačiau...

..........................................................................................................................................................................

Konservų gaminimo ypatybės

Pradedantiesiems gaminti konservus iškyla daug klausimų. Šiame straipsnyje aptarsime konservavimo temą.
Įmanoma pasigaminti ir nedideles konservų partijas. Konservams gaminti nedidelės mėsos perdirbimo įmonės turėtu įsigyti du papildomus įrenginius - autoklavą ir metalinių dėžučių dangtelių uždarymo įrenginį.
Sterilizavimo tikslas - sunaikinti konservuose esančias bakterijas ir jų sporas.
Sterilizavimo kokybė bei konservų vartojimo terminas apskaičiuojami naudojantis F verte.
Konservai klasifikuojami į 3/4 konservus, tikrus ir tropinius konservus pagal jų F vertę.
Greitesnei konservų gamybai reikia naudoti autoklavus su slėgio funkcija.

Plačiau...

..........................................................................................................................................................................

Kokius miltus pasirinkti?

Beveik kasdien didėja vaflių, sausainių ir biskvitinių  gaminių įvairovė bei populiarumas. Juos kepa su šokoladu, įvairiais įdarais, kremais. Deja, ne visi konditeriai gauna reikiamos kokybės kepinius. Pasirodo, jog aukštos kokybės kepinių paslaptis slypi miltuose...
Taigi, derėtų atkreipti dėmesį į naudojamus miltus. Pasirinkę tinkamos kokybės ir paskirties kvietinius miltus, išvengsite daugelio technologinių keblumų bei kepimo klaidų.

Plačiau...

..........................................................................................................................................................................

Sauso brandinimo spinta šviežiai jautienai ir žverienai

Pristatome Vokiečių kompanijos DRY AGER brandinimo spintą, kuri skirta brandinti šviežiai jautienai ir žverienai.

„Dry Aging“  DX 1000                                                

Speciali mėsos brandinimo spinta skirta, ilgalaikiam mėsos brandinimui sausuoju būdu.

Plačiau...

..........................................................................................................................................................................