Kieta 13 cm geležtė. Peilis iškaulinimui Giesser M.2515wwl13
Iškaulinėjimo peiliai
Tai peiliai, geriausiai tinkantys intensyviam rankiniam darbui - mėsos iškaulinėjimui. Iškaulinėjimo peiliai skirstomi į lenktus ir tiesius. Lenktų iškaulinimo peilių ašmenys yra trumpi ir siauri, 10-15 cm ilgio. Tiesių iškaulinimo peilių ašmenys gali būti ilgesni, 10-21 cm. Peilių galiukai nėra smailūs, ašmenys tiesūs. Rankenos spalva - juoda. Geležtė lenkta, 13 cm ilgio. Gamintojas: Vokietija "GIESSER MESSER". Prekės kodas: 2515wwl13. Rankena pagaminta iš TPE plastiko. Rankenos sterilizuojamos ir tinka plauti mašinomis.
- Gamintojas: Vokietija "GIESSER MESSER"
- Prekės kodas: 2515wwl13
- Geležtė lenkta, 13 cm ilgio.
- Rankena pagaminta iš TPE plastiko.
- Rankenos spalva - juoda.
- Rankenos sterilizuojamos ir tinka plauti mašinomis.
- Atitinka higieninius reikalavimus
PEILIŲ AŠMENYS
Ašmenys gaminami iš chromo ir molibdeno plieno. Ašmenys kietinami vakuuminiu būdu, garantuojančiu tolygų plieno kietumą ir stabilų aštrumą. Atsparumą korozijai didina ypatingas peilių poliravimas. Peilių saugumui garantuoti specialių būdu apvalinami ašmenų smaigaliai. Kiekvienas "Giesser Messer" peilis gali būti daug kartų aštrinamas. Peiliai gaminami įvairių ašmenų ilgių. Trumpais laikomi tie, kurių ašmenys yra 12-15 cm ilgio, normalių peilių ilgis 16-24 cm, ilgų peilių ašmenys ilgesni nei 24 cm.
RANKENOS
Peilių rankenos gaminamos iš specialaus minkšto plastiko (TPE), kuris patogus naudoti peilį šlapią ir riebaluotą. Peilio rankenos dizainas - tai ilgo ir kruopštaus darbo rezultatas, gautas pritaikant peilį skirtingoms išpjaustymo operacijoms. "Giesser Messer" peilių rankenos patogios, pagamintos taip, kad neišslystų iš rankų, o ranka dirbant su peiliu nepavargtų.
HIGIENA
Higiena yra vienas iš svarbiausių kriterijų, kuriais vadovaujamasi gaminat peilius. "Giesser Messer" peiliai atitinka pagrindinius higienos HACCP reikalavimus. Peilių rankenos gaminamos šešių spalvų, todėl įrankių paskirtį lengva kontroliuoti.
SAUGA
Peilių saugumas yra svarbiausia konstruktorių užduotis. Nelaimingi atsitikimai darbe atsieina labai brangiai. Dirbant su išpjaustymo peiliais dažniausiai susižeidžiama nuslydus rankai, laikančiai peilį. Siekdama sumažinti galimų traumų pavojų "Giesser Messer" sukonstravo keturias skirtingas sustiprintos saugos peilių rankenas
PEILIŲ KLASIFIKAVIMAS
Pagal paskirtį peiliai skirstomi į tokias grupes: mėsos pramonėje naudojamus, žuvies pramonėje naudojamus, sūrio pjaustymo, duonos pjaustymo, virtuvinius peilius. Viena iš didžiausių yra mėsos pramonėje naudojamų peilių grupė. Ji dar skirstoma į tokius pogrupius:
universalūs skerdimo peiliai,
vištų skerdimo peiliai,
peiliai, skirti žarnoms ir viduriams valyti,
smeigimo, pradūrimo peiliai,
odos pjaustymo peiliai,
tiesūs iškaulinėjimo-iškaulinimo peiliai,
lenkti iškaulinėjimo-iškaulinimo peiliai,
peiliai, skirti dešroms ir kumpiams pjaustyti,
specialūs peiliai.